Discos

[ Volver ]

Un vintena d'artistes recordaran el Llongue en un disc que edltarà el segell Microscopi

14/09/2023 - Xavier Rosell/NoticiasClave.net

Un vintena d'artistes recordaran el Llongue en un disc que edltarà el segell Microscopi

Josep Maria Llongueras Llongue, referent del pop-rock català tant per la seva trajectòria com a solista com a fundador i integrant de la mítica banda La Madam, traspassat sobtadament el propassant mes de juliol, tindrà el seu homenatge en forma de disc i també en el marc de diferents concerts i tributs que se li faran a Sabadell, la ciutat que el va veure nèixer l´any 1959.

El segell Microscopi, per iniciativa del seu responsable, David Mullor, s'ha encarregat de fer realitat el projecte de gravar aquest disc d'homenatge pòstum, que portarà per títol 'Els seus amics', i que comptarà amb la participació d´una vintena d´artistes catalans.

El nom de l'àlbum, que sortirà al mercat als voltants del Nadal, és una picada d'ull al treball 'Els meus amics', que el Llongue va publicar l’any 2012 en format de vinil, i que emulava la portada del 'Sargent Pepper’s' de The Beatles. El disc inclourà 15 versions de cançons seves, a banda de l´estándard 'Lonely avenue', que interpretrarà el duet forma per Montse Llaràs i Miquel Prats, i com a gran sorpresa una cancó inèdita, escrita per Aleix Creus —company seu a La Madam—, 'Vilma', que li dedica a títol pòstum, i que serà interpretada pel que va ser baixista del grup, Ricard Álvarez. Des de la discogràfica han informat que cada dilluns es presentarà una cançó en societat, la primera de les quals, 'Pot ser que t´enamoris', es va presentar l'11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, i el 18 de setembre serà el torn de 'Crònica', que cantaran a duet format pe Miquel Pujadó i Xavier Batllès. Les següents cançons, fins a completar l'álbum, seran: Graut, 'El darrer combat'; Xavi Vidal i Berni Mora, 'No em deixis mirar el mar'; Pol Cruells, 'Suite dels fills de la terra'; Aleix Creus, 'Un dia com avui'; Joan Masdeu, 'Ara o mai'; Jaume Papell i Enric Romà, 'L´abisme el mai més'; Litus i Pau Millo, 'Una altra tarda'; LaRico 'Recorda'm que és Nadal'; Nando Caballero, 'Viatjar sol'; Sed de Mal, 'Els meus amics'; Oest i Iol Cases, 'Mirar a la cara'; Manu García, 'Pagant oer adelantat'; Nua, 'Dolcíssima Maria'; i per tancar el disc dues precioses veus femenines que han acompanyat al Llongue en las seves darreres actuacions, parlem de Marta Baldellou, que interpretarà 'Des del terrat', i Carme Calvo, que cantarà 'Quan ja sigui primavera'. A aquest disc cal sumar altres tributs que tindrà el Llongue en les properes setmanes. El 13 d´octubre, el dia que hauria fet 64 anys, el seus companys del Nostra Llar, escola sabadellenca on va començar a demostrar les seves dots com a cantant, li retran el seu particular homenatge; i de caire més general i obert al pùblic cal destacar el concert que el 2 de desembre tindrà lloc a la sala d´actes de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, dins del cicle musical 'Sonen' , amb la Llongue Beatiful Band, iniciativa capitanejada pel seu amic Enric Company, activista cultural i coordinador del cicle 'Sonen', que aquest any arriba a la seva cinquena edició amb l'epígraf 'Memorial Josep María Llongueras Llongue’.

 

Josep Maria Llongueras 'Llongue', referente del pop-rock catalán tanto por su trayectoria como solista como fundador e integrante de la mítica banda La Madam, fallecido repentinamente el pasado mes de julio, tendrá su homenaje en forma de disco y también en el marco de diferentes conciertos y tributos que se le harán en Sabadell, la ciudad que le vio nacer en 1959.

El sello Microscopio, por iniciativa de su responsable, David Mullor, se ha encargado de hacer realidad el proyecto de grabar este disco de homenaje póstumo, que llevará por título 'Sus amics', y que contará con la participación de una veintena de artistas catalanes. El nombre del álbum, que saldrá al mercado en las inmediaciones de la Navidad, es un guiño al trabajo 'Mis amigos', que el Llongue publicó en 2012 en formato de vinilo, y que emulaba la portada del 'Sargent Pepper's' de The Beatles. El disco incluirá 15 versiones de canciones suyas, aparte del estándar 'Lonely avenue', que interpretará el dúo forma por Montse Llaràs y Miquel Prats, y como gran sorpresa una canción inédita, escrita por Aleix Creus –compañero suyo en La Madam-, 'Vilma', que le dedica a título póstumo, y que será interpretada por lo que fue bajista del grupo, Ricard Álvarez. Desde la discográfica han informado que cada lunes se presentará una canción en sociedad, la primera de las cuales, 'Puede que te enamores', se presentó el 11 de septiembre, coincidiendo con el Día Nacional de Cataluña, y el 18 de septiembre será el turno de 'Crónica', que cantarán a dúo formado por Miquel Pujadó y Xavier Batllès. Las siguientes canciones, hasta completar el álbum, serán: Graut, 'El último combate'; Xavi Vidal y Berni Mora, 'No me dejes mirar el mar'; Pol Cruells, 'Suite de los hijos de la tierra'; Aleix Creus, 'Un día como hoy'; Joan Masdeu, 'Ahora o nunca'; Jaume Papell y Enric Romà, 'El abismo lo nunca más'; Litus y Pau Millo, 'Otra tarde'; LaRico 'Recuerda que es Navidad'; Nando Caballero, 'Viajar solo'; Sed de Mal, 'Mis amigos'; Oeste y Iol Cases, 'Mirar a la cara'; Manu García, 'Pagando oer adelantado'; Desnuda, 'Dulcísima María'; y para cerrar el disco dos preciosas voces femeninas que han acompañado al Llongue en sus últimas actuaciones, hablamos de Marta Baldellou, que interpretará 'Desde la azotea', y Carme Calvo, que cantará 'Cuando ya sea primavera'.

A este disco hay que sumar otros tributos que tendrá el Llongue en las próximas semanas. El 13 de octubre, el día que habría cumplido 64 años, sus compañeros de Nostra Llar, escuela sabadellense donde empezó a demostrar sus dotes como cantante, le rendirán su particular homenaje; y de carácter más general y abierto al público cabe destacar el concierto que el 2 de diciembre tendrá lugar en el salón de actos de la Academia de Bellas Artes de Sabadell, dentro del ciclo musical 'Sonen', con la Llongue Beatiful Band, iniciativa capitaneada por su amigo Enric Company, activista cultural y coordinador del ciclo 'Sonen', que este año llega a su quinta edición con el epígrafe 'Memorial Josep María Llongueras 'Llongue''.

 

 
Go to top of page
En cumplimiento con Ley 34/2002 de servicios de la sociedad de la información, te recordamos que al navegar por este sitio estás aceptando el uso de cookies propias y ajenas. Acepto + info